Voimmeko auttaa?

Jätä yhteystietosi, otamme sinuun yhteyttä.

Lähettämällä yhteystietoni annan suostumukseni henkilötietojeni käsittelyyn Fonectan tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla sekä siihen, että Fonecta-konserniin kuuluvat yhtiöt voivat olla minuun yhteydessä.

Asennus

Snoobi-skripti ja seurannan käynnistäminen

Snoobi-kävijäseuranta perustuu seurattavan sivuston lähdekoodiin lisättävään JavaScript-tagiin, Snoobi-skriptiin. Tässä esimerkki asennettavasta skriptistä:

<script type="text/javascript">
var _saq = _saq || [];

(function() {

 var account = '<LAITA TÄHÄN TILIN NIMI>';
 var page_name = '';
 var section = '';

var snbscript = document.createElement('script'); 
 snbscript.type = 'text/javascript';
 snbscript.async = true;
 snbscript.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'https://')
 + 'eu1.snoobi.com/snoop.php?tili=' + account
 + '&page_name=' + page_name
 + '&section=' + section;

var s = document.getElementsByTagName('script')[0];
 s.parentNode.insertBefore(snbscript, s);
 })();
</script>

HTTPS-salattu sivu

Jos skripti tulee https-salatulle sivulle, käytä silloin myös skriptissä https-muotoa:

* <LAITA TÄHÄN TILIN NIMI> tulee korvata tilin oikealla nimellä! Tarkasta tilin nimi Snoobin asiakaspalvelusta tai raportin asetuksesta “Tilin tiedot” .

Mille sivuille skripti asennetaan?

Skripti asennetaan kaikille niille sivuille, jotka kuuluvat samaan sivustoon ja joilla on sama sisältö (peilisivustot, rinnakkaisdomainit) tms.

Jos skripti asennetaan muille domaineille/verkkotunnuksille kuin mille seuranta on tilattu, lisää aina uudet domainit asetusten Seurattaviin sivustoihin! Seuranta toimii oletusarvoisesti vain sillä domainilla, jolle se on tilattu, joten tarkasta Seurattavat sivustot.

Kiinnitä erityisesti huomiota, että skripti lisätään:

  • Etusivulle
  • Uudelleenohjaaville heittosivuille (edeltävät joskus mm. etusivua)
  • Erilaisille vahvistus- ja kiitossivuille
  • Flash-esityksiin, valikoihin ja elementteihin

Mihin kohtaan skripti sijoitetaan?

Skripti lisätään sivuston jokaiselle sivulle tai sivupohjalle. Jos sivu ei sisällä erityisen isoja kuva- tai videotiedostoja suosittelemme, että sen sijoittamista juuri ennen tagia (katso kuva 1). Seuranta kuitenkin toimii myös sivuilla ilman body-tagia.

Jos sivustolla on paljon raskasta grafiikkaa, kannattaa skripti sijoittaa jo sivun alkuun. Sijoittamalla skriptin ennen raskaita tiedostoja vältytään riskiltä, ettei skripti ehdi latautua loppuun asti ennen kuin kävijä klikkaa seuraavaa linkkiä (jolloin kävijän tulotapatieto menetetään).

SnoobiSkriptinSijainti

Kuva 1. Esimerkki kohdasta, minne Snoobi-skripti voidaan lähdekoodissa laittaa

Tee lisäys kopioimalla ja liittämällä skripti (copy and paste), jotta kirjoitusvirheiltä vältyttäisiin.

Miten skripti voidaan asentaa?

Staattiselle HTML sivustolle

Tavallisilla html-sivuilla skripti asennetaan yleensä “erikseen” jokaiselle sivulle esimerkiksi FTP-ohjelman avulla. Find & Replace toiminnolla tämä kuitenkin saadaan sujumaan nopeasti, katso yllä oleva linkki.

Dynaamiselle sivustolle (esim. php ja asp)

Dynaamisella ohjelmointikielellä rakennetuille sivuille voidaan usein lisätä Snoobi-skripti kertaheitolla sijoittamalla skripti footeriin tai index-tiedostoon, jota käytetään jokaisella sivulla.

Skriptin lisäämisen yhteydessä sivut kannattaa nimetä!

Kehyksiä käyttävälle sivustolle

Snoobi-skriptiä ei pidä asentaa frameset tai sellaiselle frame-sivuille, joilla ei ole varsinaista tietosisältöä. Tavallisia esimerkkejä kehyksistä, joille tagia ei tule lisätä, ovat navigaatiokehys (sisältää yleensä vain linkkejä) ja otsikkokehys. Tarkempia tietoja Snoobin lisäämisestä kehyksillä rakennetuille sivuille saat yllä olevasta linkistä.

Flash-sivustolle

Myös Flash-animaatioita tai saitteja voidaan seurata snoobi.trackPageView(pathParam) funktion avulla. Flash-esityksestä voidaan lisäksi saada tietoa, kuinka pitkälle esitystä katsottiin.

Skriptin lisäämisen yhteydessä sivut kannattaa nimetä!

Sisällönhallintajärjestelmän kautta

Snoobi-skripti voidaan yleisimmin lisätä sivuille sisällönhallintajärjestelmän kautta, eli samasta ohjelmasta kuin mistä sivuja päivitetään. Skripti voidaan silloin sijoittaa tyypillisesti sivupohjaan tai laskurikoodi -kohtaan.

Kaikkien sisällönhallintajärjestelmien kautta ei kuitenkaan pääse käsiksi sivuston varsinaiseen lähdekoodiin, jolloin on syytä tiedustella verkkosivujen palveluntarjoajalta mikäli he voivat lisätä Snoobi-skriptin. Suosittelemme keskustelua webmasterin tai julkaisujärjestelmän tarjoajan kanssa tilaamisen yhteydessä, sillä jotkut palveluntarjoajat perivät erillismaksun skriptin lisäyksestä.

Verkkokaupan tai tilausjärjestelmän seuraaminen

Jos verkkosivuilla on tilausjärjestelmä (esim. verkkokauppa, huone- tai lennonvarausjärjestelmä), kannattaa samalla asentaa erillinen verkkokaupan seurantaskripti. Verkkokaupan seurannan avulla Snoobin kautta pystytään näkemään tilausdataa, kuten mitä tuotteita on tilattu tai miten ne on maksettu.

Verkkokaupan tilausskripti asennetaan yleensä tilausvahvistussivulle.

Skriptin asennuksen jälkeen

HUOM! Varmista, että Snoobi-skripti muistetaan laittaa sivuille silloinkin, kun sivustoa uusitaan, muokataan tai kun siihen liitetään uusia sivuja!

Etenkin jos verkkosivustoja päivitetään FTP-ohjelman kautta on tärkeää, että kaikki päivittäjät käyttävät pohjana sivuversioita, joihin on asennettu Snoobi-skripti.

Snoobi-kävijäseuranta alkaa kerätä tietoja kun Snoobi-skripti on lisätty onnistuneesti sivustolle (joka löytyy Seurattavista sivustoista) ja ensimmäinen kävijä on vieraillut jollain sivulla, jolla skripti on asennettuna

Noin 1-120 minuutin kuluessa ensimmäisen kävijän käynnistä tilin yhteyshenkilölle lähetetään kirjautumistiedot. Kirjautumalla verkkoraporttiin voidaan tarkastella verkossa olevaa kävijäraporttia ja hallita Snoobi-tilin tietoja milloin tahansa. Skriptin asentajalle ei automaattisesti luoda käyttäjätunnusta – asentajan kannattaa tiedustella käyttöoikeutta seurannan tilaajalta.